7 meest gestelde vragen

Texel vuurtoren

VerbeeldingsCoach(ing) wordt afgekort met VBC.

Het oriënterend gesprek vindt plaats in de praktijk aan de Bickerstraat in Heerhugowaard.

Zo´n gesprek is uiteraard gratis,  geheel vrijblijvend en neemt maximaal 25 minuten in beslag.

 


Als ik mijn volledige potentieel  niet leef, dan kan ik daarmee niet mijn waarde voelen. Zonder geleefd potentieel, geen waarde.

 

 • 01. MET WELKE VRAGEN KAN IK BIJ EEN VBC TERECHT? 
 • Met al jouw levens-vragen. Hoe om te gaan met jouw hoog gevoeligheid, staat daarin meestal centraal. Evenals de vragen; Wat wil je? Wat heb je nodig? Wat neem je jezelf voor?

 

 • 02. WAT IS VERBEELDING EN VERBEELDINGSKRACHT?
 • Een voorstelling kunnen maken van of over iets dat of wat er nog niet is. Het gaat hierbij niet alleen om visuele beelden, maar ook over geluiden, geuren en abstracte begrippen, zoals ideeën en concepten. Verbeeldingskracht is eigenlijk één van de basisvaardigheden van creativiteit en een belangrijke katalysator voor out-of-the-box denken en vernieuwende ideeën. 

 

 • 03. IK BEN NIET CREATIEF, IS VBC DAN WEL IETS VOOR MIJ?
 • Ja, iedereen is in de kern ook creatief. VBC daagt je ook uit om een beroep te doen op je onbevangenheid en authenticiteit. Twee begrippen die je nodig hebt om je verbeelding optimaal in te kunnen zetten. Maak daarbij gebruik van het spelende kind in jezelf. Bij VBC gaat het nadrukkelijk niet om hoe goed of hoe slecht jij jouw werkstuk maakt. Het gaat er om hoe je het werkstuk gemaakt hebt en wat je daarbij ervaren hebt. Spreek tot je verbeelding en krijg razendsnel inzichtgevende antwoorden. Daar hoef je niet heel creatief of een kunstenaar voor te zijn.

 

 • 04. HOE HELPT VERBEELDING MIJ OM VERDER TE KOMEN?
 • Doordat je uitgenodigd wordt uit je comfortzone en denken te komen, kun je gemakkelijker gebruik maken van de kracht van jouw verbeelding. Zoals Albert Einstein zegt; Logica brengt je van a naar b, verbeelding brengt je overal. Dus dat is heel praktisch, omdat je zodoende gemakkelijker de verschillende diepere lagen in jezelf kunt ontdekken, onderzoeken en verdiepen. Het doen, meer dan praten alleen, brengt je met je verbeelding, in diepere lagen van jezelf, dan de traditionele praat-coaching. Je speelt zelf de actieve rol, door met het maken van werkstukken, ervoor te zorgen dat je gezamenlijk tot inzichtgevende gesprekken komt.

 

 • 05. ZIJN ER REDENEN WAAROM IK NIET ZOU KUNNEN DEELNEMEN AAN VBC?
 • Ik zeg altijd ik ben coach, geen therapeut. Dat houdt in, dat ik nieuwe deelnemers bij de kennismaking altijd even vraag of ik nog ergens rekening mee moet houden, dat van belang kan zijn voor de coaching. Je mag zelf aan het werk, jij bent in staat je eigen verantwoordelijkheid voor jezelf en je situatie te nemen. Besef dat je altijd zelf een keuze hebt. In welke situatie dan ook!

 

 • 06. IS VBC EEN OFFICIËLE OPLEIDING?
 • Ja. Om een gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer te worden, heb ik onder andere een 4 jarige hbo-opleiding kunstzinnig dynamische coachen afgerond.

 

 • 07. WAT IS EEN WOODMEETING?
 • Vindt in de Houttuin plaats, een soort van houtlab in de natuur. Je kunt er vele soorten hout vinden en bewerken tot Totem. Daar waar ook het werken met hout, jouw verbeeldingskracht en coaching, samenkomen. Van levensvraag naar levensinzicht.

Voeten op de grond

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s