Gebruik jouw verbeeldingskracht!

DSCN1423

Een uitdagende methodiek van Verbeelding naar Antwoorden!

 

Verbeeldingskracht is het vermogen om je een voorstelling in je geest te maken van iets dat (nog) niet bestaat. Je kunt je er een beeld van vormen. Het gaat hierbij niet alleen om visuele beelden, maar ook over geluiden, geuren en abstracte begrippen, zoals ideeën en concepten. Verbeeldingskracht is een van de basisvaardigheden van creativiteit en een belangrijke katalysator voor out-of-the-box denken, uit je comfortzone stappen, vernieuwende ideeën en innovatie.

 

Je doorloopt steeds een cyclus van 4 stappen;

 1.  ►VRAAG wat is je vraag of thema?
 2.  ►OPDRACHT Je krijgt vervolgens materiaal aangereikt,  bijvoorbeeld hout. Voer je gegeven opdracht uit. Gebruik daarbij je verbeelding, onbevangenheid en authenticiteit. Creëer voorbij jouw denken.
 3.  ►WERKSTUK kies daarbij een techniek, bijvoorbeeld vijlen.Via in-uit-en-verbeelden van je opdracht, maak je jouw werkstuk.
 4.  ►BESPREKING aan de hand van jouw werkstuk volgt er een inzichtgevend gesprek, met daarna een eventuele vervolgopdracht.

 

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.

Vertrouwen op het inzichtgevende proces van je verbeelding! Daar ligt een uitdaging voor jou en de VerbeeldingsCoach. Niet teveel praten, maar vooral doen. Aan de slag van Opdrachten naar Werkstukken en vervolgens de Inzichtgevende gesprekken.

 

We werken methodisch. Dat wil zeggen dat er binnen het coachen sprake is van zorgvuldige observatie, analyse, het formuleren van doelen. Evenals het kiezen van media en werkvormen die passen bij jouw vraag. Vervolgens gaan we jouw proces structureren en laten we ook weer alles. We evalueren regelmatig of we nog op jouw juiste spoor zitten. Uiteraard is er ruimte voor plezier. We zullen 3 fasen doorlopen, steeds in cyclussen van 3 stappen (opdracht/werkstuk/bespreking);

 

 1. de verkennende fase, via vraag/opdracht/werkstuk/bespreking
 2. de verdiepende fase, via vraag/opdracht/werkstuk/bespreking
 3. de voltooiende fase, via vraag/opdracht/werkstuk/bespreking

 

Ik haal ook inspiratie uit de mens Albert Einstein. Veel van zijn uitspraken zijn van een magische éénvoud. Twee van mijn favorieten zijn; Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal en Niet intelligentie is kennis, maar verbeelding.

 

Hoe kwam Einstein aan zijn enorme verbeeldingskracht/fantasie? Dat vormt eigenlijk ook de kern van waaruit ik zelf coach. Volgens hemzelf was het belangrijkste dat hij nog als een kind naar de wereld kon kijken: “Ik ben niet superslim, maar ik ben gewoon extreem nieuwsgierig.” Ook durfde hij vastgeroeste denkbeelden ter discussie te stellen en nieuwe vragen te formuleren.

 

Einstein

Bij Verbeeldingscoaching hoef je niet super creatief of een kunstenaar te zijn. Het door jouw gemaakte werkstuk wordt door ons besproken en staat centraal tijdens een inzichtgevend gesprek.

 

En dan nu een praktijkvoorbeeld;

 

 • we voeren een oriënterend gesprek

 

 • je krijgt uitleg hoe we te werk gaan

 

 • jij bepaald jouw levensthema

 

 • aan welke vraag met betrekking tot jouw levensthema wil je gaan werken

 

 • uitleg over met welk materiaal er gewerkt gaat worden

 

 • er wordt een opdracht geformuleerd

 

 • jij gaat jouw opdracht uitwerken in een werkstuk

 

 • het werkstuk wordt besproken

 

 • er ontstaat een vervolgvraag om verder aan te werken

 

 • gedurende het coachingsproces wordt er respectvol naar elkaar geluisterd

 

 

Dus ben jij ook zo avontuurlijk?

Houtschijf

Laat dan jouw verbeelding de vrije loop

Want alles = verbeelding

En verbeeldingskracht geeft antwoord op al jouw vragen!

 

Jouw reactie kun je kwijt in het blok onder dit bericht en wordt bijzonder op prijs gesteld!

 

Ik ben benieuwd wat jou bezighoudt. Wil je dat met me delen? Ik schrijf over jouw onderwerp graag een blogbericht. Uiteraard is jouw privacy gewaarborgd en wordt jouw naam niet vermeld in de blog, tenzij jij dat zelf wil. Stuur als ik zo vrij mag zijn even een mail naar onbevangen@outlook.com en ik hou jou persoonlijk op de hoogte wanneer jouw blogbericht gepubliceerd zal worden

 

 

 

Woodmeeting

Een ontdekkingsreis naar jezelf. Met het bewerken van hout als jouw gereedschap, creëer je via je verbeelding razendsnel inzichtgevende antwoorden op jouw levensvragen. Jouw authenticiteit en onbevangenheid zijn jouw mentale gereedschappen. Je hoeft geen houtbewerkingservaring te hebben. Met jouw Woodmeeting, werk je in een uitdagende en inspirerende buitenwerkplaats. Stoer en met lef in contact met de natuur dus!

€197,00

Nog geen PayPal-rekening? Open hier gratis een PayPal-rekening!

Lees hier verder voor meer informatie over The Nature Mood Experience Live 

 

Mijn naam is René Booms

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik begeleid jou als gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ook hoogsensitief en begeleid jou graag in jouw verander-proces.

App naar (0031) 6-1064 1831

 

Navigatie door berichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: