32 TIPS OM UIT JE COMFORTZONE TE KOMEN!

cropped-dscn1853.jpg

 

 

Deel 1;

Vanaf de kleuterschool tot aan de middelbare school, voel ik mijn vreemde-eend-in-de- bijt zijn, het sterkst. Ik ben me nog niet bewust van mijn empathische vermogens. Toch weet ik te overleven in een door mij als te druk ervaren wereld. Een wereld overvol met mensen gevuld. Het blijft overleven in plaats van leven.

 

Mijn werk als pedagogisch begeleider confronteert me, na de schooltijd, met m’n vreemde eend in de bijt-gevoel. Toch blijk ik bijzonder makkelijk naast de cliënt te kunnen blijven staan.

 

Mijn intense liefdeslevens verlopen ook niet echt over rozen, totdat ik de liefde van mijn leven ontmoet. Ik zou bijvoorbeeld nooit een inspirator kunnen zijn, zonder mijn prachtvrouw José. Haar onvoorwaardelijke liefde en support hebben me mede-gestimuleerd om mijn hart te blijven volgen.

 

En vertrouwen te hebben in de stap van therapeutisch naar dynamisch coachen. Van alleen maar praten, naar vooral veel creëren. De creatie / het werkstuk staat centraal bij de coachvragen. Mijn handen zijn letterlijk van koud, warm geworden, ze gloeien regelmatig.

 

Ik ervaar mezelf zo compleet. Zo compleet dat ik er voor jou voor de volle 100% kan zijn. Luisterend, activerend, stimulerend, maar vooral inspirerend. Die kwaliteiten voelen als echte rijkdom. En als jij dat wil deel ik mijn rijkdom in alle graagte met jou!

 

DSCN1402

 

Rest me nog 2 belangrijke stukken met je te delen;

Deel 2;

Samen hebben we 3 prachtige kinderen. Af en toe zijn ze gelukkig ook behoorlijk confronterend. En dat betekent leren voor mij. Leren van mijn kinderen, als een spiegel reflecteren ze bijvoorbeeld mijn drukte los te laten, te relativeren en vooral te vertrouwen op mijn talenten. Daar kan geen coaching tegenop, toch? Uiteraard gebruiken zij vaak andere woorden, maar de boodschap is er niet minder om; we houden van je, je bent al compleet. Juist door mijn kracht van betrokkenheid bij het gezinsleven en m’n werk.

 

spiegel hoe echt ben ik eigenlijk

 

Deel 3;  

Ja en daar is dan die magische fase in mijn volwassen leven; er wordt bij mij een chronisch zouttekort vastgesteld. Met als gevolg dat er eindelijk duidelijkheid is ontstaan waar mijn vermoeidheid, dorst en intense geur en geluidsbelevingen vandaan komen. En de oplossing blijkt ook nog eens supersimpel; speciale zouttabletten slikken. Ongelofelijk! Vervolgens kom ik weer in mijn fysieke en innerlijke-kracht te staan. Meer dan ooit;

 • kan ik lastige situaties snel doorzien

 

 • voel ik me een luisteraar

 

 • zijn mijn observaties raak en

 

 • voel ik me een inspirator, een klankbord en een gids

 

Ik ben uit mijn comfortzone gekomen en sta nu in mijn hoogsensitieve kracht, ik leef! Jij ook?

 

Hier 32 suggesties om ook uit je comfortzone te komen;

 1. Naar een onbekende plek reizen
 2. Een gesprek beginnen met een vreemde
 3. Dansen in een openbare ruimte
 4. Op straat zingen of musiceren
 5. Een workshop of seminar volgen
 6. Een spin op je arm laten lopen
 7. Wildwaterkanoën of raften
 8. Van de hoogste duikplank springen in het zwembad
 9. Een boek lezen of luisteren in plaats van televisie kijken in de avond
 10. Je ontbijt veranderen
 11. Een half uur langer sporten
 12. Een nieuw gerecht leren koken
 13. Glimlachend iemand voor laten gaan in het verkeer
 14. Een oude dame of heer de straat over helpen
 15. Een kerk, synagoge of moskee bezoeken. Juist als je ongelovig bent
 16. Een buurtactie opzetten om samen iets moois of leuks te doen
 17. Afval in je eigen straat opruimen
 18. Een vreemde op straat een authentiek compliment geven
 19. Een bos bloemen voor jezelf kopen
 20. Opschrijven wie de persoon is, die je werkelijk wil zijn
 21. Tien belangrijke dingen uit je eigen huis weggeven
 22. Fouten die je ooit gemaakt hebt, opschrijven en ergens achterlaten
 23. Iemand om advies vragen
 24. Een doel voor jezelf stellen
 25. Een slechte gewoonte vervangen voor een goede
 26. Drie weken lang, elke dag een half uur mediteren
 27. Je actief inzetten voor een goed doel
 28. Een week lang alleen maar positieve gedachten hebben
 29. En opnieuw beginnen als je jezelf betrapt op een negatieve gedachte
 30. Je partner verrassen met een romantisch avondje uit
 31. Eet iets wat je nog nooit gegeten hebt
 32. Breng een bezoek aan iemand in een ouderencentrum

 

Jouw reactie kun je kwijt in het blok onder dit blogbericht en wordt bijzonder op prijs gesteld!

 

Mijn naam is René Booms

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik begeleid jou als gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ben ook hoogsensitief en begeleid jou graag in jouw verander-proces.

 

App naar (0031) 6 – 1064 1831

Foto's van Rianne, Rene (16)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: