Hoe echt ben ik zelf eigenlijk?

spiegel hoe echt ben ik eigenlijk

Ik pak de spiegel uit de wc en loop even de tuin in. Ik zet de spiegel tegen de stam van onze appelboom en ga in het gras zitten. Terwijl ik in de spiegel ontspannen naar mijn ogen kijk, peil ik de diepte van mijn ziel. Oeii René wordt je niet wat zweverig? Eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat ik zoveel meer ben dan alleen mijn lichamelijke verschijning.

 

Ik accepteer mijn gebreken, het feit dat ik niet volmaakt ben. Niemand is perfect in deze wereld en niemand zal dat ooit zijn. Het is oké om niet perfect te zijn. Als dat maar fout gaat, is een favoriete uitspraak van mij.

 

Ik stop met kritiek te uiten op mezelf en over elk klein detail. Het is een verspilling van tijd en energie om mezelf steeds neer te halen. Het levert alleen maar nog meer negativiteit op.

 

Ik focus op de goede dingen in m’n leven, m’n positieve eigenschappen en de lichamelijke kenmerken waar ik wel blij mee ben. Ik bouw als het ware aan een fundering van positiviteit.

 

Mensen om mij heen zien altijd datgene aan mij wat ik in mezelf zie. Dus focus ik in op het goede en het mooie. Dat is wat ik uiteindelijk uitstraal naar de wereld. Dat is het plaatje dat anderen zien. Ook verbonden met het prachtige verbeeldingscoaching dat ik in de wereld aan het zetten ben. Maar wel alles in balans met m’n gezin.

 

Van mezelf houden is de basis, pas daarna kan ik aan de slag met de ontwikkeling van relaties met anderen. Ik wil niet op zoek naar een relatie om de leegte in mijzelf op te vullen. Een ander kan tenslotte enkel aanvullen, nooit opvullen.

 

Het opbouwen en onderhouden van een goede relatie met mezelf is niet altijd even gemakkelijk, maar cruciaal, want ik heb hopelijk nog een leven lang te gaan!

 

In de periodes dat ik minder zelfvertrouwen heb, een negatief zelfbeeld en/of weinig eigenwaarde ervaar, dan ontbreekt het me meestal aan voldoende zelfliefde. Mijn geest kan zo overprikkeld en vertroebeld zijn met saboterende gedachten, dat houden van mezelf niet meer vanzelfsprekend voor me is.

 

Zoals al vaker geschreven: waar je je op focust, dat groeit. Als ik niet van mezelf hou, vertel ik eigenlijk tegen het universum dat ik het niet waard ben om van te houden. Dat is wat ik uitzend.

 

Al mijn negatieve gedachten over mezelf doen erg hun best om zich te manifesteren!

 

En dat is dus meteen het goede nieuws; dat proces kan ik ook omkeren met het tegenovergestelde als resultaat! Van mezelf houden betekent meteen meer liefde in mijn leven!

 

Pas als ik me bewust ben dat het me ontbreekt aan voldoende zelfliefde, pas dan kan ik de keuze maken om hier actief aan te gaan werken.

 

Ik ben net zoveel waard als ieder ander. Jij toch ook?  Niet meer, maar zeker ook niet minder! Dus ik stop onmiddellijk met mezelf te classificeren als een middenmoter en gun mezelf de plek in de stralende zon die ik verdien.

 

Denk maar aan een bloem, deze moet ook eerst water hebben om te groeien. Ik leer om mezelf te koesteren in elk opzicht.

 

Maar hoe doe ik dat nou?

 

Hoe geef ik mezelf het gevoel van eigenwaarde een boost?

 

En hoe doe jij dat nou eigenlijk, houden van jezelf?

 

Hieronder een aantal persoonlijke INZICHTEN die voor mij zeer bruikbaar blijken te zijn, ik;

 • elimineer zelfkritiek

 

 • ben vriendelijk en positief

 

 • erken mijn inspanning

 

 • laat mijn zorgen los

 

 • vertrouw op mezelf

 

 • vergeef mezelf

 

 • ben eerlijk naar mezelf

 

 • gebruik elke dag positieve zelbevestigingen. Bijvoorbeeld; Ik ben de moeite waard

 

 • ben dankbaar

 

 • boost mijn zelfvertrouwen

 

 • ontspan!

 

 • heb plezier, lachen mag

 

 • zorg voor mijn lichaam

 

 • leer om schoonheid te zien

 

 • voel dat liefde niet een gevoel is, maar een keuze

 

 • zoek iets wat ik leuk vind aan mezelf en maak het bekend aan mezelf

 

Voltooien Verkennen Verdiepen

 

Geluk betekent voor mij van mezelf houden en me minder druk maken om de waardering van anderen. Zodra ik ga denken, is mijn geluksgevoel weg!

 

Jouw reactie kun je kwijt in het blok onder dit blogbericht en wordt bijzonder op prijs gesteld!

 

Mijn naam is René Booms

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben een gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ook hoogsensitief en begeleid jou graag tijdens jouw verander-proces.

App naar (0031) 6 – 1064 1831

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: