Over liegen gesproken!

Liegen leugenaar

Ik betrapte mezelf vorige week op een leugentje. Een leugentje om bestwil, dat wel. Ik ben in gesprek met een collega beeldhouwer. Zij hoort mijn verhaal over resthout. Ik heb 1m3 hout verzameld. Zij vraagt mij wat ik met al dat hout ga doen. Oh antwoord ik, heel veel.

 

Ik laat het gebruiken door de workshopdeelnemers, om te kunnen beeldbouwen-houwen-en hakken. Voor de rest voor het maken van eigen beelden en ……..

 

Voor de rest ga ik het hout nog niet gebruiken. In plaats van dat te zeggen kom ik met nog wat vage voorbeelden/ fantasieën/leugentjes. Feitelijk ben ik uitgeluld en zal het hout voorlopig in het kuubkrat blijven liggen. Zo veel luxe en ik voel me zo kwetsbaar en houd een heel lulkoekverhaal.

 

Gedeeltelijk klopt het verhaal wel, maar het ontbreekt mij aan moed om gewoon te zeggen, dat ik even van de luxe geniet van het hebben liggen van zo´n prachtvoorraad resthout in het nieuwe coaching-seizoen nog even in het ongewisse leef, wanneer de voorraad wordt aangebroken. Voor de rest niks meer of minder!

 

Een leugentje om bestwil of niet mezelf durven zijn?

Gebrek aan moed of mijn onvermogen te genieten van dat wat er op dit moment is.

 

Een giga voorraad workshophout of gewoon materiaal dat ik nodig heb om de workshop-deelnemers van hout te voorzien?

 

In dit soort situaties helpt het mij beter op mijn ademhaling te letten. Ik ben me weer bewust van een diepe inademing en lange uitademing. Ik doe dat minstens 3x achter elkaar. Daardoor ervaar ik een enorme verbondenheid van lichaam en geest. Ik laad versneld op en hoef niets meer te forceren en blijf volledig en dicht bij mezelf.

 

Voor mij is het een combinatie van willen delen, enthousiasme over een wezenlijke vraag die me gesteld word, het hebben van een rijke fantasie en het genieten van luxe.

 

Waarom en hoe stelt deze vrouw haar vraag eigenlijk? Voor mij maakt deze vraag ook deel uit van waarom ik reageer zoals ik reageer! Zooveeel hout, klinkt naar jaloezie.

 

Waarom?

Zij komt even later naar mijn buitenwerkplaats De HoutTuin en zegt verbaasd te zijn dat ze al die jaren geen weet had van het bestaan van de Tuin. Ik vertel haar dat de Tuin ook een groot gedeelte van het jaar verborgen ligt achter het boomgebladerte.

 

Maar nee we komen er op uit dat ze zo met haar eigen atelier bezig is en het maken van beelden, dat ze helemaal geen oog heeft gehad voor wat er buiten op het erf afspeelt. Ah ha, schuldgevoel en enige venijnigheid in haar vraagstelling naar mij toe. In haar vraagstelling onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Hoe?

Ah ha, schuldgevoel en enige venijnigheid in haar vraagstelling naar mij toe. In haar vraagstelling onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik reageer als een verdediger van mijn hout-schatten.

 

Zo boeiend; haar wat scherpe toon is medebepalend. En ook hoe ik daar weer op reageer. Zij vertelt over haar schuldgevoel dat ze de werkplaats niet eerder heeft opgemerkt. En ik schiet ik een fantasierijke verdediging. Zo van; Ja maar het ligt ook erg verborgen en je bent druk met je eigen beeldhouwen. Terwijl als ik dichtbij mezelf blijf, niet een persé een mooi verhaal hoef te vertellen.

 

Ik zou dan kunnen reageren door te zeggen; Maar wat fijn dat je er nu bent. Rust en pauzes inlassen is voor mij van levensbelang. Ze zijn net zo belangrijk als activiteit. Ik blijf door de power-naps en de kopjes koffie in balans.

 

Over koffie gesproken, doe mij maar een lekkere bak koffie met een gevulde koek of zoiets.

 

Opties bedrog 6

 

Wat een verhaal over een leugentje om bestwil. Ik spreek met mezelf af, dat leugentjes om bestwil, net als leugens, ook niet meer nodig zijn.

 

Over leugens gesproken!!

Hoe zit het met jouw leugens?

Jouw reactie wordt bijzonder op prijs gesteld! In het blok onder dit blogbericht kun je jouw reactie plaatsen.

Ik ben benieuwd wat jou bezighoudt. Wil je dat met me delen? Ik schrijf over jouw onderwerp graag een blogbericht. Uiteraard is jouw privacy gewaarborgd en wordt jouw naam niet vermeld in de blog, tenzij jij dat zelf wil.  Stuur als ik zo vrij mag zijn even een mail naar onbevangen@outlook.com en ik hou jou persoonlijk op de hoogte wanneer jouw blogbericht gepubliceerd zal worden.

 

Mijn naam is René Booms

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben een gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ook hoogsensitief en begeleid jou graag tijdens jouw verander-proces.

App naar (0031) 6 – 10641831

  2 comments for “Over liegen gesproken!

  1. Miranda
    november 20, 2017 om 3:35 pm

    Een leugentje om bestwil ? Tja wie heeft er geen last van ?! Ik ook. Helaas. Want ik pretendeer iets héél anders. En toch hè…ook ik tuin er in. Balen. Vind mijzelf dan hypocriet, één van de meest “slechtste” eigenschappen die je als mens kunt hebben, volgens mij én volgens vele met mij, zo zijn we grootgebracht. Vervolgens keur ik mijzelf dusdanig af dat het schaamrood op m’n wangen staat en ik niet eens meer in de spiegel durf te kijken ! WAT heb ik gedaan ? Eigenlijk heb ik het hele fenomeen groter gemaakt dan nodig. Een leugentje om bestwil…..de bestwil van wie? En als het om de beste wil gaat hoe slecht is het dan ??? “Relativeren Miran” denk ik dan. En vervolgens word ik milder voor mijzelf en gelukkig ook voor anderen. Wat een positieve wending van een leugentje om mijn beste wil. 😃. Liefs Miranda

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: