Uitgeluld met 10 hoog gevoelige tips?

Uitgeluld

Uitgeluld, als uitgepraat/uitgeschreven?

Natuurlijk ben ik niet uitgepraat/uitgeschreven. Ik vind het heerlijk om eindeloos te delen. Weliswaar alleen de gevoelens, die ik eerst zelf helemaal doorleefd heb, voordat ik ze loslaat voor iedere belangstellende. Dit om te voorkomen dat mijn blog-artikel alleen maar een theoretisch epistel wordt. Ik ben juist iemand die zichzelf heel graag in een gevoel bijt, dat gevoel uitdiept, doorleeft en in echtheid deelt.

 

De ene keer vraagt dat meer moed van mezelf, dan de andere keer. Moed in de zin van kwetsbaar durven zijn, met m’n billen bloot, als het ware. Soms voelt het of ik alles al gedeeld heb. Er bekruipt me dan een gevoel van oh jee, waar kan ik het nog meer over hebben. Ik ervaar dan een soort van leegheid. Een gebrek aan inspiratie!

 

Dan volgt er vaak een periode van even niets moeten van mezelf. Pauze. Om daarna weer door te kunnen gaan. Dat vormt een enorme uitdaging. Een uitdaging van zien dat er veel mensen mijn artikelen lezen.

 

Maar ook van nog niet precies weten hoe jij de inhoud beleeft. Dus wat zou het gaaf zijn als je iets over jouw leesindruk wilt delen, een reactie plaats onder het blogartikel. Twijfel je of jouw reactie ertoe doet? Jouw reactie doet er zeker toe. Ik wil je graag leren kennen. Je discretie is uiteraard gewaarborgd!!

 

Een week geleden had ik ineens zo’n besef van waarom zoek ik toch altijd zo diep, ik graaf, woel en schrijf een artikel, dat over hoog gevoeligheid gaat. Veel speurwerk in het diepst van mijn ziel. Speuren, zoeken. Maar zoeken waarnaar?

 

Naar voeding voor mijn EGO? Zo van, zie mij nou zo interessant schrijven over diep gevoelige persoonlijke onderwerpen. Wat weet ik toch veel over hoog gevoeligheid. Ruikende naar het genereren van aandacht. Maar nee, geen ego-verhaal meer. Voor mij is het een gelukzalig gevoel van er toe doen.

 

Nu schoolbord

Het daadwerkelijk gelukzalig gevoel zit hem bij mij vooral in het loslaten. Het kunnen genieten van waar ik op dit moment mee bezig ben. Door mijn hoog gevoeligheid, ben ik me zeer bewust van het functioneren van mijn natuurlijke filter. Dat filter zorgt ervoor dat ik niet oververmoeid raak. En door m’n bewustwordings-proces, kan ik nu ook veel meer genieten van mijn positieve krachten, die hoog gevoeligheid mij brengen. Leven in het nu!

 

Dit huidige moment is het enige dat er is. Hier zal ik het mee moeten doen. Ik schrijf nu aan jou, meer is er niet.

 

Wat zoek ik nu eigenlijk als ik op zoek ben naar geluk?

 

Als antwoord kom ik van alles tegen. Een mooier huis, nog meer geld en meer vakantie. Maar als ik beter kijk, dan zie ik dat ik dit zoek, omdat het me rust zal geven als ik die 3 dingen bereikt heb.

 

Geen saaie rust om in te luieren, maar een gevoel van ontspannen tevredenheid. Het besef dat ik kan loslaten, omdat alles goed is zoals het is. Ik zoek geluk in de toekomst, omdat ik denk geluk niet hier en nu te kunnen vinden.

 

Geluk

Ontspannen mag pas als ik iets heb bereikt. ‘Pas als mijn werk af is, mijn relatie weer goed is, mijn banksaldo aangevuld, de verbouwing af is, ik 10 kilo lichter ben, pas dán zal ik gelukkig zijn.’

 

Zo loop ik rond met het idee dat ik gelukkig kan wórden, in plaats van het nu te zijn. Maar waar wacht ik op? Waar is die toekomst? Is dat morgen? Ik zoek geluk in de toekomst omdat ik denk dat het niet hier en nu is te vinden.

 

Een misvatting van mij, want steeds als ik arriveer in mijn toekomst, is het alweer ‘nu’! Het was gisteren nu, het is nu nu en het is morgen nu. Is het dan altijd nu?

 

De momenten waarop ik me het gelukkigst voel, zijn de momenten waarop ik niet streef naar iets anders dan wat er is. Hoe vind ik nu wat ik in de toekomst zoek? Zou het huidige moment de werkelijke sleutel kunnen zijn, die ik ben kwijtgeraakt? Kan ik nu ontspannen en dit moment verwelkomen, precies zoals het is? Zonder het te veranderen? Zonder te hoeven vechten of ervoor te vluchten?

 

De vraag is niet wat ik daarvoor moet doen, maar wat ik er voor mag laten.

 

En als een wonder beleef ik de afgelopen maanden vrijwel alles vanuit het huidige moment. Het is ongelofelijk, maar laat dat nu ook precies de plek zijn die ik steeds over het hoofd heb gezien!

 

Nu

Mijn nu;

 

  • ik stop waar ik mee bezig ben. Doe even niets. Leg een hand op m’n buik en volg zo’n 20 moeiteloze ademhalingen

 

  • breng m’n aandacht naar wat er is: kijk, luister, ruik, proef en voel

 

  • mijn gedachten mogen opkomen en ook weer gaan

 

  • ik leun achterover

 

  • ik laat alles zijn, wat het al is

 

  • ik rust gewoon even uit, hier, nu

 

  • ik ontspan maar gewoon. Het mag echt. Ik verdien het om relaxed te zijn

 

  • ik stop dus met zoeken

 

  • ik laat me vinden

 

  • want als ik stop met het najagen van geluk, stopt het geluk met van me weg te rennen

 

met dank aan onder andere inspirator Arnold Langeveld, counselor

 

Tot slot al het bovenstaande voor het eerst vertaald in een woordenspel/samenvatting;

 

Jij leest en volgt letters, geschreven voor jou

 

Je denkt en voelt van alles, voor mij onbekend

 

Of toch niet?

 

Ik weet dat je leest, maar weet niet wat je voelt

 

Benieuwd naar jouw nu op dit moment

 

Jouw reactie is voor mij als zuurstof

 

Losgelaten, al mijn gevoelens in dit blog

 

Leeg voor nu

 

Uitgeluld

 

En nu kijken, luisteren, ruiken en proeven

 

Jij en ik, voor even verbonden in het nu

 

Mijn naam is René Booms

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben een gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ook hoogsensitief en begeleid jou graag tijdens jouw verander-proces.

App naar (0031) 6 – 1064 1831

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: