Ga jij ook over je eigen grenzen heen?

BREAKING NEWS!!

Internetcriminaliteit 3

Zo bizar, eigenlijk heb ik mijn Stapelgekke-artikel al min of meer af. Totdat er iets lulligs op mijn pad komt, om STAPELGEK van te worden! Mijn blog-titel heb ik dus maar alvast verandert van Stapelgek, in Ga jij ook over je eigen je eigen grenzen heen? Vervolgens heb ik wat zitten wikken en wegen. Zo van, zal ik dit verhaal gaan delen of niet? Vanwege schaamte misschien niet, maar om jou mee te nemen in mijn verhaal, zodat het bij jouw niet gaat gebeuren, ja. Ok, daar gaat ie dan.

 

Aan het begin van de week wordt er naar onze vaste huistelefoon gebeld, door een telefoonnummer dat ik al weken keer op keer eruit druk, omdat het zo’n vreemde combinatie van getallen is.

 

Even daarvoor heb ik net een intens fijn gesprek gevoerd met mijn moeder. Mijn stemming is dus opperbest, als dat telefoonnummer enige minuten later ‘oplicht’ ( hoe toepasselijk zou even later dat ‘oplichten’ blijken ) op de telefoon-display. Ik ben toch ook wel benieuwd wie zo volhard.

 

Effin, ik neem op en hoor een vrouwenstem met heftig Indiaas accent zeggen dat ik even goed moet luisteren. Zij is medewerkster bij Microsoft ( heb je dit verhaal bij anderen al eerder gehoord? Lees snel verder… ) en mijn laptop is een open deur voor virussen. De meeste hebben ze al kunnen verwijderen, ze heeft mijn hulp alleen nog nodig om alles te dissen.

 

 

Internetcriminaliteit 2

Shit denk ik, ik heb inderdaad de hele nacht een download open gehad, ivm het muziek downloaden bij Spotify. Wat een geluk dat Microsoft heeft meegekeken ( hoe naïef ). Nou ja, om een lang verhaal triest te maken; ze verteld mij dat een collega van haar het overneemt om de details door te nemen. De service kost €10, dat valt reuze mee, dus ik ga akkoord. En dan begint de oplichting pas echt.

 

Ik gebruik mijn identifier en de response om de €10 te betalen, gaat het scherm op zwart. Ik heb geen bedrag ingevuld. En dat klopt, want inmiddels weet ik van de bank en de politie, dat de oplichters zelf een bedrag ( en dat is beduidend meer dan €10 ) intoetsen. Ik voel me achteraf zo gehersenspoeld, het is lastig uit te leggen hoe je dan in die oplichterspraat word meegezogen. Het blijkt dat deze Indiase en Pakistani gedrild worden in speciale trainingskampen in Estland. Voordat ze mij kunnen hersenspoelen, zullen zij eerst zelf gehersenspoeld moeten worden.

 

Alle emoties zijn door mij heen gegaan; boosheid/ machteloosheid/ verdrietig, enz. het ergste vind ik eigenlijk vooral dat deze telefoonhulpjes wijs wordt gemaakt dat ze zich niet schuldig hoeven te voelen. De gedupeerden krijgen hun geld allemaal terug en in het Westen zijn ze zo rijk, dat ze het geld wel kunnen missen!

 

Maar mijn bankmensen zijn ook erg slim; als je geld gestolen wordt via de muurautomaten, dan krijg je je geld terug. Zodra het internetoplichting betreft, scharen ze zich achter de zogenaamde regelgeving dat de muur fraude is ( fraude valt overigens nauwelijks te definiëren, laat staan te vangen/terug te vinden in rechtsregels ) en dat internetcriminaliteit valt onder oplichting. Oplichting is mijn eigen schuld, ik heb toegang verleend. Hoezo?, ik heb nergens toestemming voor gegeven, behalve om de €10 af te schrijven. Er wordt door de bank zelfs geen verdeelsleutel van het gestolen geld voorgesteld. Mijn gezin en ik krijgen geen enkele euro terug.

 

Voor de zekerheid heb ik nog even gebeld met de afdeling fraude van de ABNAMRO. De betreffende medewerkster kon eigenlijk niets meer toevoegen aan het verhaal. Helaas. Jammer!

 

 

Internetcriminaliteit

Mijn 2 belangrijkste lessen zijn;

 

  1. het durven toelaten van de liefde van mijn dierbaren, waardoor m’n zelfvertrouwen weer voor 99% terug is

 

  1. het voortaan weer volledig luisteren naar mijn intuïtie

 

Ben jij ook slachtoffer geweest bij oplichting? Jouw reactie wordt bijzonder op prijs gesteld.

Mijn naam is René Booms

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben een gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ook hoogsensitief en begeleid jou graag tijdens jouw verander-proces.

App naar (0031) 6 – 1064 1831

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: