Terreur op school

Lachend zwaaiend naar iedereen op het gras

Zwaaiend naar wie er maar voorbij komt, vanaf mijn plekkie op het gras in onze tuin. Zolang ik mezelf kan herinneren, ben ik gek op mensen. Ze blijven me boeien me met hun diversiteit aan gedragingen. Uitermate fascinerend.

 

Mijn vertrouwen in de mens in eindeloos. De 1e vertrouwens-deuk in mijn herinnering, ontstaat op de lagere school. In een hogere klas dan de mijne, zit een mateloos beruchte scholier. Hij is een 1e-klas onbetrouwbaar iemand.

 

Ik ben een uitermate gevoelig kind en dus een gemakkelijke prooi. Hij daagt me uit, ik negeer hem. Daardoor wordt hij nog fanatieker, want hij wil natuurlijk geen gezichtsverlies lijden. Uiteindelijk besluit ik van hem weg te lopen.

 

Ik ga het schoolgebouw binnen, richting de lerarenkamer. Ik voel dat hij me achterna loopt, inmiddels ben ik bijna bij de lerarenkamer. En dan, als vanuit een soort van niets, duikt hij boven op me en slaat zijn arm om mijn nek.

 

Jongen gepest

 

Hij trekt me achterover, met zijn arm om mijn nek, zodat ik bijna stik. Met voor mijn gevoel m’n laatste beetje adem, schreeuw ik zo hard ik kan om hulp. Twee  leraren komen me helpen bevrijden van de wurgende arm. Ik word ontzet en de beruchte scholier krijgt straf. Ik voel nog lange tijd angstig. Bang dat uit onverwachtse hoek iets naars staat te gebeuren. Van de agressor heb ik gelukkig geen last meer gehad.

 

Toch blijft ik de rest van mijn lagere school tijd, het gevoel houden een vreemde eend in de bijt te zijn. Wel heb ik paar vriendjes en vriendinnetjes. Bij hun voel ik me uiteraard heel veilig, maar er is nog steeds niemand die een verband legt met mijn hoog gevoeligheid.

 

Mijn onwetendheid maakt me onbewust erg onzeker. Ik leer die onzekerheid aardig camoufleren, maar van binnen voel ik me onbegrepen en éénzaam. Lego is mijn uitlaatklep. Wanneer ik maar tijd vrij heb, ben ik aan het bouwen. Voor mijn verjaardagen vraag ik altijd Lego. Mijn creativiteit ontwikkelt zich, ik creëer m’n eigen veilige, fantasierijke wereld. Maar voor hoe lang nog?

 

Wordt vervolgd!

 

Lego spelen en bouwen

 

Mijn naam is René Booms

 

cropped-p919094411.jpg

Ik ben een gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ook hoogsensitief en begeleid jou graag tijdens jouw verander-proces.

App naar (0031) 6 – 1064 1831

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: