My American Dream? Deel 1

School MBO frustratie blogbericht

School betekent voor mij geen succes. Ik heb welleswaar mijn mbo-certificaten, maar weet eigenlijk niet goed wat ik nou precies voor mezelf wil in de toekomst. Amerika blijft aantrekken. Toch besef ik dat daar wonen, werken en studeren geen toekomst heeft voor mij. The American Dream, bestaat die eigenlijk wel?

 

Voor mij voor een lange periode van jaren, wel. Ik ga in overleg met de Amerikaanse tak van mijn familie. Zij raden het mij sterk af. De tijden van de American Dream zijn toch echt wel voorbij. Na nog wat briefwisseling heen en weer, realiseer ik me dat het Amerikaanse leven net zo uitdagend kan zijn, als hier bij ons in Nederland. Ik waag de economische levenssprong in Nederland. Mijn familie is opgelucht dat ik hun advies ter harte neem.

 

Glazenwassers in bak blogbericht

 

Ik besluit te solliciteren en word aangenomen bij een glasbewassingsbedrijf. Irene als glazenwasser, dat is nog nooit vertoont. Zij hebben een aantal grote klanten, waaronder een kantorenflat in Amsterdam, 25 etages hoog. En dan te bedenken dat ik enorme last van hoogtevrees kan hebben. Het is namelijk de bedoeling om een bak-lift te gebruiken. Je kent dat vast wel; aan de buitenkant van het gebouw bevindt zich een bak waarin je kunt staan om de ramen buiten te lappen. De bak zit aan 2 kabels vast, die weer gezekerd zijn op het dak van de flat.

 

25 hoog, hoe gaan we dat doen? De bedrijfsleider van het glasbewassingsbedrijf biedt uitkomst. Hij kent een middel om tijdelijk van je hoogtevrees af te zijn. Ga maar naar het dak, kijk over de richel naar beneden en herhaal die procedure 7x. alleen al over die richel hangen, zo eng als je last hebt van hoogtevrees. Ik heb wel eens gehoord dat hoogtevrees ontstaat bij mensen die het perspectief missen.

 

Met andere woorden ik heb minstens wat zicht-en voelbare ondergrond nodig om de hoogtevrees niet te ervaren. Erg lastig als je dan over een richel, zonder echt perspectief, heen gaat kijken. Toch na 3x merk ik al dat het gaat wennen, op hoogte te zijn. Uiteindelijk ben ik er klaar voor. Met een diepe zucht stap ik over de reling, de hangbak in. Als ik in de bak sta, krijg ik de schrik van mijn  leven.

 

De wind neemt toe, ik heb 1 etage gedaan en de wind neemt toe, wat een ellende. Maar ja, stoere ik, ik geef niet zomaar op. Terwijl ik de bak een etage laat zakken, word de wind hinderlijk en slinger ik van links naar rechts. Geen toestand om ramen te lappen. Tot overmaat van ramp kijk ik plots naar beneden. De paniek breekt uit.

 

Het nadeel van de hoogtevrees ervaren is voor mij, dat ik de neiging bijna niet kan onderdrukken om juist over relingen heen te gaan. Niet uit te leggen! Het is een bijna niet te weerhouden drang. Over de reling gaan, om geen hoogtevrees meer te voelen. Wel erg drastisch en gelukkig heb ik voldoende gezond verstand om in de bak te blijven.

 

Diep ademhalen vanuit mijn buik en dat verschillende malen. Het werkt, maar helaas steeds tijdelijk. Toch ga ik weer naar het dak en start de cyclus weer van voor af aan. Na 6 maanden besluit ik, om na lang wikken en wegen, ander werk te gaan zoeken. Dit werk roept teveel onnodige spanning bij me op!

 

Bagageafhandeling KLM blogbericht

 

Een vriendin van mijn moeder, heeft een echtgenoot die werkt op een leidinggevende positie bij de KLM. Hij weet te vertellen dat de KLM 40 nieuwe vliegtuigbeladers zoekt. Gaaf! Door deze informatie ben ik er met solliciteren, al vroeg bij en word samen met 800(!) mensen uitgenodigd voor een gesprek op Schiphol. Wat een avontuur zeg. Ik heb over de sollicitatieprocedure al met wat dierbaren en de echtgenoot van mijn moeders vriendin, gesproken. De tip is om vooral jezelf te blijven en laten zien dat je flexibel bent.

 

Er zullen namelijk 4 shifts zijn, waaronder nachtdiensten. Ook moet je bereidheid tonen om verder te willen leren, zodat ik carrière maak. De selectie van de 800 sollicitanten is streng. We zijn nog met 100 mensen over, als er nog een gesprek volgt. Ik moet me kunnen motiveren waarom ik denk dat ik bij de laatste 40 ga horen. Dan vertel ik over mijn toekomstige collega bij de KLM, de echtgenoot van mijn moeders vriendin.

 

Wordt vervolgd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn naam is René Booms

Ik ben een gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ook hoogsensitief en begeleid jou graag, tijdens jouw verander-proces.

App naar (0031) 6 – 1064 1831

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: