My American Dream? Deel 2

Vrijheidsbeeld NY American Dream blog

Eerst even een korte reminder door de laatste zinnen van de vorige post My American Dream? deel 1, te herhalen;

 

De selectie van de 800 sollicitanten is streng. We zijn nog met 100 mensen over, als er nog een gesprek volgt. Ik moet me kunnen motiveren waarom ik denk dat ik bij de laatste 40 ga horen. Dan vertel ik over mijn toekomstige collega bij de KLM, de echtgenoot van mijn moeders vriendin.

 

My American Dream? deel 2

 

 Amerikaanse vlag blog american dream deel2

 

Hij is zo trots op het feit dat hij al meer dan 25 jaar bij de KLM werkt. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en ik vertel dat het me geweldig lijkt om voor zo’n groot bedrijf te mogen komen werken en dat ik het een eer zou vinden om met zo’n 60 verschillende nationaliteiten te mogen samenwerken (inside information). De wisseldiensten zorgen voor afwisseling, ik ben weer vrijgezel, heb geen kinderen en dus volop ruimte de wisseldiensten aan te gaan.

 

Ik word uitgenodigd voor een laatste, derde gesprek. Al eerder heb ik vernomen dat als je voor het 3e gesprek uitgenodigd word, je eigenlijk al aangenomen bent. Toch hou ik nog wel even focus. Centraal in dit gesprek staat je bereidheid om eventueel door te leren en carrière binnen de KLM te gaan maken. Die bereidheid heb ik, maar wat ik voor nu het belangrijkste vind, is dat als ik aangenomen word, eerst voor langere tijd wil genieten van mijn nieuwe job. Verder leren kan altijd nog.

 

Samen met 39 nieuwe collega’s word ik aangenomen met een contract voor onbepaalde tijd (!) en een riant salaris voor een 20-er. Ik voel me zo intens dankbaar voor deze kans. Het massale karakter van zowel de sollicitatie, als de drukte op Schiphol benauwd me ook enigszins. Hoewel ik uiteindelijk toch 4 jaar voor de KLM zal gaan werken en ook meerdere keren mijn familie in Amerika heb kunnen bezoeken.

 

 

KLM747 amerika blog deel2

 

We vormen met z’n 40-en een hechte groep binnen de vele beladers die al werkzaam zijn. Over de hele luchthaven zijn er geen 60, maar 89 verschillende nationaliteiten. Zo boeiend, vooral in de nachtdiensten. Een totaal andere wereld waarin je stapt.

 

Ik weet dat de meeste mensen gewoon liggen te slapen, terwijl wij vliegtuigen laden en lossen. De 1 neemt Surinaams eten, de ander Turks eten. Al die talen, zo fascinerend om te beluisteren. Er ontstaan ook vriendschappen. Het werk is inspannend, je werkt in ingeperkte ruimtes en moet dan ook nog zware spullen versjouwen. Een hele uitdaging om dat zo ergonomisch mogelijk te doen.

 

Er zijn niet alleen verschillende nationaliteiten, maar zoals in elk team, ook verschillende karakters. Super leerzaam. Er zijn een aantal wat oudere RedCaps, hoofdbeladers, die een echte levensmentor voor mij zijn. De één komt uit Griekenland en de ander uit Indonesië. Excentrieke persoonlijkheden en ware verhalenvertellers.

 

Curacao american dream deel 2

 

Mijn werk bij onze nationale luchtvaartmaatschappij zorgt niet alleen voor een mooi inkomen. Medewerkers mogen ook met 95% korting vliegen. Daar maak ik optimaal gebruik van, waardoor ik prachtige reizen naar vele landen heb gemaakt. Daar waar het kan logeer ik bij de lokale bevolking. Ik heb bijvoorbeeld een Antilliaanse vriendin.

 

Zij heeft familie op de eilanden wonen, waar ik mag logeren. Die reizen zijn het meest indrukwekkend, dicht bij de lokale bevolking. Mijn leven ervaar ik, als rijdend in een locomotief. Het kost nogal wat energie om mijn voertuig op gang te krijgen. Maar als hij éénmaal rijd, dan dendert hij onverminderd voort. Zo voelt mijn leven ook; als ik op stoom ben , ben ik niet meer te houden.

 

Mijn naam is René Booms

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben een gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach en Trainer, ook hoogsensitief en begeleid jou graag, tijdens jouw verander-proces.

App naar (0031) 6 – 1064 1831

 

Navigatie door berichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: